top of page

Energie uit Mindfulness

Mindfulness betekent letterlijk aandacht hebben voor het hier en nu, je lichaam en gevoel. Mindfulness en meditatie helpen je werkstress te verlagen. Een paar minuten per dag helpt al!

Zweverig? Nee hoor, de oefeningen helpen je juist met beide benen op de grond te staan. Ze zijn kort en makkelijk. Je kan ze gewoon tijdens je  werk doen. Alleen of samen met anderen.

phone-mindfulness.png
Na deze uitdaging:

1

Weet je hoe je meer rust in je hoofd kunt krijgen

2

Kan je gevoelens en gedachten onderscheiden

3

Heb je praktische manieren geleerd om in het hier en nu te zijn

4

Heb je geleerd niet te oordelen, maar te ervaren

Leuke opdrachten in de game gespeeld?

Als de uitdaging afgelopen is heb je geen toegang meer tot de opdracht. Hieronder vind je er een paar terug. Probeer dit dan vaker te doen er er echt een gewoonte van te maken. Dit samendoen met je collega's maakt het leuk en je motiveert elkaar. Veel plezier!

Persoonlijke opdracht - digitale detox

Het grootste deel van de dag staan we in verbinding met onze online apparaten. Een constante stroom aan berichten komt binnen via email of telefoon. Probeer vandaag één uur in te plannen met zo min mogelijk digitale afleidingen. Kijk dus niet in je email, leg je telefoon weg en schakel je meldingen uit. Als je de oefening gedaan hebt kun je opschrijven hoe je jouw digitale detox hebt ervaren.

Persoonlijke opdracht - zachtste geluid

Stop 5 minuten met werken en concentreer je in stilte op de geluiden om je heen. Nu kun je horen waar elk geluid vandaan komt. Wat was het zachtste geluid dat je hoorde? Schrijf dat op.

Persoonlijke opdracht - gedachtestroom

We gaan jouw gedachtestroom in kaart brengen. Pak een stapel post-its en een pen. Ga zitten en zet een timer op 3 minuten. Schrijf vervolgens 3 minuten lang op post-its welke gedachten door je hoofd gaan. Elke gedachte krijgt een nieuwe post-it. Als je denkt dat je geen gedachten meer hebt, schrijf je dat ook op. Als de 3 minuten voorbij zijn, stop dan en tel je post-its. Maak een foto van het resultaat.

Team opdracht - streng

Wat zijn manieren waarop jij jezelf, je omgeving, je gedachten en je gevoelens probeert te controleren? Wat zijn jouw leefregels? Enkele voorbeelden: ik moet niet zeuren, mensen moeten hun afspraken nakomen, ik moet aardig gevonden worden, ik moet mijn werk altijd af hebben. Maak samen op papier een top 5 van de belangrijkste regels waaraan jij je van jezelf moet houden. En bespreek dit met elkaar. ​
bottom of page